Vilkasta keskustelua kohtuudesta ja huoltovarmuudesta Kohtuusliikkeen syysseminaarissa 23.9.2022

27.9.2022

Kohtuusliikkeen syysseminaari järjestettiin Helsingissä 23.9.2022 otsikolla Ylikulutus, kohtuus ja huoltovarmuus. Seminaarissa kuultiin ajatuksia herättävät asiantuntija-alustukset Lassi Linnaselta (LUT) ylikulutuksesta, Emma Hakalalta (Ulkopoliittinen instituutti, BIOS) huoltovarmuudesta sekä Tina Nyforsilta (Helsingin yliopisto) kohtuusajattelusta.

Erinomaiset alustukset ja keskustelun voit kuunnella jälkikäteen tallenteelta: https://www2.helsinki.fi/fi/unitube/video/58c50289-bd28-4066-9024-5383165979a0

Alustuksissa ja keskusteluissa nousi raikkaita ideoita mm. seuraavista aiheista:

Miksi ylikulutus ja ekologisten rajojen ylittäminen yhä sallitaan, vaikka tiedämme seuraukset? Mikä on valtion rooli ylikulutuksen ja kasvupakkojen hillitsemisessä?

Miten ekologiset kriisit vaikuttavat huoltovarmuuteen, tai miten huoltovarmuus vaikuttaa ekologisiin kriiseihin? Mikä on luonnon ja ympäristön rooli nykyisessä huoltovarmuusajattelussa? Miten huoltovarmuusajattelua pitäisi muuttaa?

Mitä Kohtuusliikkeen aktiivit ajattelevat kohtuullisesta elämästä? Onko heidän hiilijalanjälkensä muuta kansaa pienempi?

Kiitos alustajille ja osallistujille!